Concept propriu
Spațiile funcționale ale unei fabrici de prelucrare a laptelui:
Vestiar filtru
Recepție lapte + laborator
Depozit de ingrediente 18°C
Sala fabricație
Depozit maturare
Depozit frigorific
Sală ambalare
Depozit produse finite
Birou vânzări
Centrală termică, boiler, intrare apă
Depozit materiale auxiliare
Vestiar filtru
Respectă principiile de bază ale igienei pentru zona de producție a alimentelor conform legislației sanitar veterinare în vigoare (de ex.: acționarea apei din vestiare se realizează cu ajutorul unor pedale, cu genunchiul sau cu senzori => 40% din igiena producției este rezolvată prin proiectarea corectă a unui vestiar.
Container de 9m
Zona separată pentru femei / bărbați
Vestiarul standard are trei zone importante: zona haine de stradă, zona de decontaminare, zona haine de lucru
Cea mai importantă investiție d.p.d.v. confort și igienă angajați, igienă generală a unității de producție.
Atentie: hainele de lucru nu sunt pentru a proteja hainele de acasa. Hainele de lucru sunt pentru a proteja alimentele.