0740.12.11.92 office@frigmania.ro

Concept propriu

 

Spațiile funcționale ale unei fabrici de prelucrare a laptelui:

Vestiar filtru

Recepție lapte + laborator

Depozit de ingrediente 18°C

Sala fabricație

Depozit maturare

Depozit frigorific

Sală ambalare

Depozit produse finite

Birou vânzări

Centrală termică, boiler, intrare apă

Depozit materiale auxiliare

Vestiar filtru

Respectă principiile de bază ale igienei pentru zona de producție a alimentelor conform legislației sanitar veterinare în vigoare (de ex.: acționarea apei din vestiare se realizează cu ajutorul unor pedale, cu genunchiul sau cu senzori => 40% din igiena producției este rezolvată prin proiectarea corectă a unui vestiar.

Container de 9m

Zona separată pentru femei / bărbați

Vestiarul standard are trei zone importante: zona haine de stradă, zona de decontaminare, zona haine de lucru

Cea mai importantă investiție d.p.d.v. confort și igienă angajați, igienă generală a unității de producție.

Atentie: hainele de lucru nu sunt pentru a proteja hainele de acasa. Hainele de lucru sunt pentru a proteja alimentele.

Modulul de depozite frigorifice

Container de 9m

Pereți din panouri termoizolante (tip sandwich) cu miez din spumă poliuretanică PU

Ușa frigorifică glisantă

Dotat cu echipamente frigorifice cu capacitate corespunzătoare volumelor

Temperaturi necesare maturării / depozitării produselor alimentare, 4-8°C

Agregatele frigorifice sunt amplasate lângă container

Modulul de fabricație

Compus din 3 containere cu lungimea de 9m

Alipite

Fără pereți exteriori

Suprafață mare în care se poate organiza un flux tehnologic complex

Poate fi compartimentat dacă este necesar (ex. ambalare)

Modulul livrare produse finite

Un container cu lungimea de 6m

Utilități: centrală termică, racordul de apă, tabloul electric general

Asigură zona de livrare a produselor finite din fabrică

Modulul specific

Un container de 6m specific fabricării de brânzeturi

Recepția de lapte

Laborator pentru verificarea parametrilor fizico-chimici ai lapteului și produselor lactacte

Suprafață mare în care se poate organiza un flux thenologic complex

Depozit de ingrediente, dotat cu o instalație de climatizare pentru asigurarea unei temperaturi de păstrare de 18-20°C